Konečně! Partneři projektu F2F2D se v září setkali osobně ve slunečném Palermu

I přes nejistou situaci s cestováním kvůli epidemii koronaviru se nakonec podařilo partnerům projektu F2F2D and back (Face to Face to Distance and back) zorganizovat osobní setkání.

Ve dnech 16. – 17. září se tak partneři z Německa, Itálie, Polska, České republiky a Bulharska setkali, aby prodiskutovali další kroky projektu a dokončili práce na prvních projektových výstupech. V centru Palerma, kde sídlí kancelář hostující organizace PRISM, si partneři ujasnili všechny úkoly i termíny a podrobně představili plán práce na zbývajících částech projektu. Konsorcium partnerů rovněž projednalo otázky související s diseminačními aktivitami, financemi a správou.

Cílem projektu F2F2D and back je vyvinout účinnou metodologii spolu s pomocnými nástroji k tomu, aby se jazykové kurzy daly rychle převádět z prezenční do online formy a zase zpátky. Projekt přitom nemá za cíl „pouze“ poskytnout návod pro použití online nástrojů, ale nabídnout matici/matrix k nalezení nejlepší možné kombinace dostupných nástrojů pro konkrétní typ kurzu, což lektorům a organizátorům kurzů umožní reagovat na změnu podmínek:

  • Dostatečně rychle, aby studenti neztráceli cenný čas při výuce jazyka
  • Efektivně, takže s vybranou kombinací online/distančních nástrojů může třída držet krok s původním rozvrhem
  • S využitím příslušných nástrojů a metod, které vyhovují učitelům i studentům konkrétního kurzu.

Partneři projektu společně pracují na následujících výstupech:

  1. Manuál pro lektory a učitele, který bude obsahovat praktické návody a nástroje, jak učit online
  2. Návod, který krok za krokem popíše, jak nejrychleji a nejúčinněji převést různé druhy jazykových kurzů do online výuky a zase zpět do výuky prezenční
  3. Materiály pro (sebe) hodnocení studentů i učitelů, což je důležitá součást výukového procesu.
  4. Digitální platformu pro distanční/online výuku
  5. Příručku pro organizátory kurzů a učitele

Délka trvání projektu je 2 roky a za Českou republiku je zastupována Jazykovou školou PELICAN sídlící v centru Brna. Pro více informací k projektu se neváhejte obrátit na jurasova@skolapelican.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>