Green Heritage

Zelené dědictví: přírodní dědictví jako nástroj ekologického vzdělávání dospělých


Projekt GREEN HERITAGE je iniciativou vzniklou v rámci programu ERASMUS+ zaměřenou na zavádění ekologických praktik na místní úrovni, přičemž spadá do priority ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A BOJ SE ZMĚNOU KLIMATU. Cílem je komplexní přístup k ochraně životního prostředí prostřednictvím vzdělávání a zapojení místních komunit v různých oblastech společenského života a hospodářství. Projekt klade důraz na organickou práci od základů, nejen na legislativní opatření. V rámci projektu se realizuje společenské vzdělávání s cílem zvýšit povědomí o ekologických praktikách a jejich důležitosti. Občané se díky tomu dozvědí o významu ochrany přírody a praktických krocích pro její implementaci ve svém každodenním životě. Současně projekt podporuje rozvoj kompetencí v oblasti ekologie a přírodního dědictví u dospělých z venkovských a periferních oblastí, aktivuje je k porozumění a ochraně lokálních přírodních a kulturních hodnot, zahrnující udržitelnou dopravu a ekologické stravování.

VÝSTUPY PROJEKTU


CÍLE PROJEKTU


  • Vzdělávací materiály: Doporučení a průvodce pro aktivizaci místních komunit v oblasti ekologie a ochrany přírodního dědictví.
  • Školení místních lídrů
  • Šíření ekologického povědomí mezi dospělými
  • Propagace ideje GREEN HERITAGE a koncepcí obsažených v evropských směrnicích
  • Aktivace místních komunit
  • Zvýšení úrovně ekologického a kulturního povědomí u účastníků

NAŠE PARTNERSTVÍ


ČESKÁ REPUBLIKA

Spolek PELICAN, z.s.

FOTOGALERIE


Mezinárodní meeting v Lublinu (23.-27.4.2024)

Mezinárodní meeting v Rogašce Slatině (15.-19.7.2024)

VÝSTUPY PROJEKTU KE STAŽENÍ


Zaujal tě projekt a chtěl/a by ses dozvědět víc?

V případě zájmu Vás s radostí navštívíme a projekt představíme, také můžeme pořádat workshop pro Vaše zaměstnance, poskytnout konzultaci, apod. Pomozte nám zvýšit povědomí o tématech, na kterých opravdu záleží!